“3X3 PALE” ŠAMPION REPUBLIKE SRPSKE; PUTUJU NA ČELENDŽER U FRANCUSKU

“3×3 Pale” šampion je finalnog turnira Nikšićko pivo 3×3 Republike Srpske i osvajač slota za čelendžer “Pont du Gard Challenger 2023” u Francuskoj koji se igra 1. i. 2. septembra.

Paljani u sastavu Marko, Rajko i Jovan Gutalj, te Danijel Rebić u finalnom susretu savladali su sa 21:20 ekipu „Inving Utopia“ za koju su igrali Nikša Milunović, Stefan Milošević, Aleksandar Ivetić i Đorđe Topolović.

MVP finalnog turnira, koje je odigran u Areni Gradiška, bio je Rajko Gutalj iz šampionske ekipe.

Marko Gutalj kapiten ekipe, istakao je da su vjerovali u sebe.

“Nije bilo lako. Vjerovali smo u svoj šut, posljednja tri basketa bila su teška, na jednu loptu. Ovo je dokaz da se na Palama i sarajevsko-romanijskoj regiji igra dobar basket“, rekao je Gutalj odmah po završetku finalnog susreta.

Finalni turnir okupio je osam ekipa iz Srpske, a treće mjesto pripalo je ekipi „3×3 Prnjavor“ u sastavu Dejan Lazić, Dejan Jovanović, Aleksandar Petrović i Marko Slijepčević, koji su bili prošlogodišnji šampioni.

Tokom ligaškog dijela karavan je prošao kroz 23 lokalne zajednice odigrano je 488 basketa, zaigrala su 623 igrača i 310 timova.

Najbolji strijelac nakon ligaškog dijela je Stefan Milošević sa 469 poena.

Ovogodišnji karavan u basketu dobio je viši nivo bodovanja od strane Međunarodne košarkaške federacije – FIBA , a podržan je od predsjednika Republike Srpske, ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske, te od kompanija „Juventa“ i „Wwin“, kao i generalnog sponzora „Nikšićko pivo“.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *