Lite Quest

Pale

Na Palama se basket igra od 2003. godine, dok FIBA Lite Quest od 2016. godine.

Šampion Lite Quest turnira na Palama 2016. godine bila je ekipa Hilsup Zlatibor, koja je osvojila slot za čelendžer u Lugano (Švajcarska). Za pobjedničku ekipu igrali su Srđan Božić, Petar Vorkapić, Dušan Kostić i Nikola Bakračlić.

Pobjednik Lite Questa na Palama 2017. bila je ekipa Golden Hands sa Pala u sastavu Miroslav Kovač, Darko Rističević, Nikola Plindavić i Stefan Okiljević. Šampionima je pripao slot za čelendžer u Sibiu (Rumunija).

Beogradski tim Džakovi u sastavu Nemanja Drašković, Mladen MIlošević, Nikola Perković i Marko Dugošija osvojila je Lite Quest 2018. godine. Šampionima je pripao slot za čelendžer u Linjao (Italija).

Istočni klan sa Pala u sastavu Nikola Plindavić, Darko Rističević, Miroslav Kovač i Miroslav Milidrag osvojila je Lite Quest na Palama 2019. godine. Šampion je uzeo slot za čelendžer u Beogradu (Srbija).

UB Cerex u sastavu Miroslav Pašajlić, Strahinja Stojačić, Miloš Milovanović i Marko Branković osvojila je Lite Quest 2021. godine. Šampionima je pripao sloz za čelendžer u Pontoaz (Francuska)

Pobjednik Lite Quest-a 2022. godine sa slotom za čelendžer u Bordo (Francuska) bila je ekipa Dagnerous iz Crne Gore. Za šampionski tim igrali su Marko Koljević, Aleksnadar Bogojević, Bogdan Ćebalović i Vladan Đukanović.

Pobjednik Lite Quest-a 2023. godine sa slotom za čelendžer u Bordo (Francuska) je ekipa Hangzhou iz Kine. U finalnom susretu ekipa u sastavu Dušan Samardžić, Milan Kovačević, Miloš Milovanović i Vladimir Trajković u finalu je sa 21:20 bila bolja od španske ekipe Đirone.

Pobjednik Lite Quest-a 2024. godine putuje na čelendžer u Lanzarote (Španija).

Prnjavor

Basket u gradu Prnjavoru igra se od 1996. godine, dok se od 2018. godine igra turnir koji ima status Lite Quest od strane FIBA.

Prvi slot iz Prnjavora 2018. godine bio je za čelendžer u Berlin (Njemačka). Šampion je bila akipa Avai u sastavu Strahinja Stojačić, Filip Simić, Marko Branković i Danilo Mijatović.

Naredne godine 2019. šampion iz Prnjavora ekipa Ralja Intergalactic u sastavu Vuk Obradinović, Nebojša Kilijan, Miloš Milovanović i Marko Stojanović, osvojila je slot za čelendžer u Rigu (Letonija).

Zbog panedmije virusa korona turnir se 2020. godine nije igrao.

Ponovo je 2021. Lite Quest igran u Prnjavoru a pobjednik je bila ekipa Pirot u sastavu Bogdan Dragović, Dragan Bjelica, Lazar Rašić i Nikola Vuković. Oni su osvojili slot za čelendžer u Hmaburg (Njemačka).

Krupanj 3×3 je 2022. godine osvojio Lite Quest u Prnjavoru i slot za čelendžer u Lipik (Hrvatska). Za šampionsku ekipu nastupali su Edin Vesković, Alen Vesković, Milan Milošević i Filip Pejović.

Pirot 3×3 iz Srbije osvojio je prvo mjesto na Lite Quest u Prnjavoru 2023. i slot za čelendžer u Lublin (Poljska). U finalnom susretu ekipa u sastavu Dragan Bjelica, Dušan Filipović, Aleksandar Nikolić i Nikola Đonlić bila je bolja od 3×3 Prnjavor rezultatom 21:13.