Poznati svi gradovi i datumi Nikšićko pivo 3×3 lige Republike Srpske

Sezona Nikšićko pivo 3×3 lige Republike Srpske, koja se ove godine igra u čak 25 gradova/opština, počinje 28. maja kad se igra turnir u Ugljeviku.

Nakon Ugljevika, slijedi pet turnira u junu Višerad, Petrovo, Banjaluka, Bratunac, Trn (Laktaši), te Doboj. I ove godine očekuje nas pakleni juli, kada je na rasporedu 14 turnira. Prvi juliski turnir je u Modriči, zatim u Kozarskoj Dubici, Tesliću, Derventi, u kravan se vratilo Nevesinje, a nakon toga slijede Laktaši, te Gacko i Foča koji su od ove godine dio lige. Slijede Novi Grad, Prnjavor, Lopare, Šamac, Brod i julski raspored završava u Istočnom Drvaru.

U avgustu nas očekuju turniri u Prijedoru, Šipovu i Bijeljini, dok je za 6. avgust u Gradišci zakazan finalni turnir gdje će učestvovati najbolje ekipe iz Srpske, a pobjednik osvaja slot za “Pont du Gard Challenger 2023” koji se igra 1. i. 2. septembra u Vers-Pont-du-Gardu, gradu na jugu Francuske koji se nalazi na oko stotinu kilometara od Marseja i Montpelja.

Sigurno da ništa ne bi mogli bez podrške Košarkaškog saveza Republike Srpske, Kabineta predsjednika Republike Srpske, kao i ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske.

“Iz godine u godinu se trudimo da omasovimo ovaj sport u Srpskoj, da naše ekipe odu stepenicu više i uspjeli smo. Ponosni smo i na to da je od ove sezone naša liga od strane FIBA podignuta na viši nivo kada je u pitanju bodovanje. Sigurni smo da je to pravi pokazatelj da radimo dobar posao po pitanju 3×3 basketa u Republici Srpskoj”, kažu iz Saveza 3×3 Republike Srpske.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *