Prnjavor šampion u Doboju

3×3 Prnjavor u sastavu Aleksandar Petrović, Marko Slijepčević, Mudžahid Smajlović i Nemanja Stanković pobjednici su 3×3 turnira u Doboju, koji je igran u sklopu Nikšićko pivo 3×3 lige Republike Srpske.

Prnjavorčani su u finalu sa 21:18 savladali i ekipu 3×3 AK Sekulić iz Srbije za koju su igrali Stefan i Nemanja Žigon, Miloš Šupica i Đorđe Petrović.

Nakon prave drame u finalu, zadovoljstvo nije krio Smajlović, kazavši kako je ekipa bila u padu forme i da je konačno u Doboju se vratila na pravi put.

„Znali smo šta nas čeka.Težak porza je iza nas bio u Trnu u sklopu lige Republike Srpske, a prije toga zaustavljeni smo na turniru u Hrvatskoj nakon produžetka, zatim u insotranstvu nesrećan poraz u finalu. Ipak, uz sav pritisak odigrali smo teške i jake baskete i na kraju stigli do pobjede u finalu protiv izuzetno kvalitetne ekipe iz Srbije“, istakao je Smajlović član 3×3 Prnjavora.

Četvrtfinale

3×3 Prnjavor – 3×3 Wirac.net 21:19

dr Zrnić – Arborist 3×3 21:20

3×3 AK Sekulić (Srbija) – 3×3 Intercity (Hrvatska) 21:15

Monte Carlo Derventa – Porco Trade 12:11

Polufinale

3×3 Prnjavor – dr Zrnić 21:17

3×3 AK Sekulić (Srbija) – Monte Carlo Derventa 22:17

Finale

3×3 Prnjavor – 3×3 AK Sekulić (Srbija) 21:18

„Sjajan turnir je iza nas u Doboju. Imali smo odlične i kvalitetne baskete. Četri četvrtfinala, ne zna se koje je imalo više drame i preokreta. Publika u Doboju je zaista uživala, a znala je i da nagradi svaki potez, bilo to ekipa prema kojoj gaje više ili manje simpatija“, kažu iz 3×3 Republika Srpska.

Naredni turnir Nikšićko pivo 3×3 lige Republika Srpska igra se 2. jula u Modriči, koji je uvod u pakleni julski raspored od 14 turnira.

Ove godine liga se igra u 25 gradova Srpske, a finalni turnir zakazan je za 6. avgust kada će biti poznat i osvajač slota za čelendžer u Francuskoj.

Na finalnom turniru učestvuju samo ekipe iz Republike Srpske.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *