Sve spremno za peto izdanje 3×3 lige Republike Srpske

Sezona Nikšićko pivo 3×3 lige Republike Srpske koja se ove godine igra u čak 25 gradova/opština počinje 28. maja, kada se igra turnir u Ugljeviku, dok je finalni zakazan za 6. avgust u Gradišci.

Pobjednik finalnog turnira, na kome će nastupati najbolje ekipe iz Srpske osvaja slot za “Pont du Gard Challenger 2023” koji se igra 1. i. 2. septembra u Vers-Pont-du-Gardu, a sve zahvaljujući podršci Košarkaškog saveza Republike Srpske, Kabinetu predsjednika Republike Srpske, kao i ministarstvu porodice, omladine i sporta.

Aleksandar Đurđević predsjednik Košarkaškog saveza istakao je da su dali tehničku, administrativnu, ali i svaku drugu podršku kako bi promovisali 3×3 u Srpskoj.

„Jednostavno procijenili smo da je to nešto što nosi moderno vrijeme, a 3×3 je i olimpijski sport i zato smo dali podršku ovoj organizaciji. Kroz to vidimo priliku da naše ekipe i naši momci takmiče se na međunarodnoj sceni što je za nas velika čast. Nikad se ne zna, možda neko iz Republike Srpske bude predstavljao BiH na Olimpijskim igrama“, rekao je Đurđević.

On je dodao da je ova liga najmasovnija u BiH, a sigurno i najbolje organizovana.

„Najveća zasluga zato ide momcima iz 3×3 Saveza koji su to doveli na jedan ozbiljan nivo, a mi smo tu da im podršku pružimo. Bitno nam je da se svi turniri igraju po istim FIBA pravilima, imamo usvojene propozicije takmičenja koje smo zajedno usaglasili“, istakao je predsjednik Košarkaškog saveza.

Ljubiša Šikarac, predsjednik 3×3 Republika Srpska izrazio je zahvalnost Košarkaškom savezu na podršci svih ovih godina.

„Zahvaljujući ljudima iz Košarkaškog saveza iz godine u godinu ovo takmičenje podižemo na viši nivo. Svakako da su uz nas su i institucije Srpske, kabinet predsjednika, resorno ministarstvo, naši sponozori Nikšićko pivo, Wwin kladionica i Juventa. Veliku pomoć daje i svih 25 lokalnih zajednica koje su pomogle turnir u svom gradu“, naveo je Šikarac, te dodao da su turniri lige ove sezone od strane Međunarodne košarkaške federacije 3×3 (FIBA3X3) dobila viši nivo kada je u pitanju bodovanje prilikom učestvovanja na istim.

Nakon Ugljevika, slijedi pet turnira u junu Višerad, Petrovo, Banjaluka, Bratunac, Trn (Laktaši), te Doboj. I ove godine očekuje nas pakleni juli, kada je na rasporedu 14 turnira. Prvi juliski turnir je u Modriči, zatim u Kozarskoj Dubici, Tesliću, Derventi, u kravan se vratilo Nevesinje, a nakon toga slijede Laktaši, te Gacko i Foča koji su od ove godine dio lige. Slijede Novi Grad, Prnjavor, Lopare, Šamac, Brod i julski raspored završava u Istočnom Drvaru.

U avgustu se pored finalnog turnira, igraju turniri u Prijedoru, Šipovu i Bijeljini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *